perjantai 22. marraskuuta 2013

Tossuja, tossuja...

Tein sittten tämmösetkin tossukat.. Isoäidin neliöt on niin helppoja ja nopeita tehdä.

Valmistus oli jännää, kun käytti todellakin jämälankoja.
Piti oikein ajatella et minkä kerroksen saa tehtyä milläkin värillä, ja aina piti tehdä kaksi samanlaista palaa perätysten. Kirkkaan punainen loppuikin kesken ja jouduin tekemään 3 pylvästä tummemman punaisella ;)

Kuvan otin sitä varten et muistan palojen
 (tarkkaan harkitun) järjestyksen
sitten myös kasausvaiheessa.
Poika 10kk tahtoo siirrellä äitin askarteluja
paikasta toiseen.
Siitä johtuen kuva on todella tärähtänyt o_O
Aluksi siis piti tehdä 16 kpl neliöitä valmiiksi, mielellään kaksi samanlaista, jos haluaa tossuista samannäköiset..

Ohjeen lainasin Kodin kuvalehdestä
Sieltä löytyy myös video,
jolla neuvotaan kuinka virkkaat neliön =)
Minulta loppui värit kesken, joten virkkasin yhteensä 4 neliötä kokonaan mustalla ja laitoin ne tossun pohjaksi. Pohjahan on hyvä ollakkin jotain hieman tummempaa, niin ei kaikki p***a heti näy

Kun palaset on valmiina asettelet ne mieleiseen järjestykseen. Alla olevasta kaaviosta näet mikä ruutu tulee millekkin kohtaa jalassa..

Lainattu yhteishyvästä




Nyt vaan ompelet palat tuommoiseen letkaan, jossa on "siivet". MUISTA tehdä toinen tossu peilikuvana.

Seuraa sitten kaavion ompelujärjestystä A:sta G:hen...

Valmiit..


Ps. Tossuissa voit käyttää muitakin neliöitä.. Vaikka neulottuja, niinkuin monessa ohjeessa on käytetty.

6 kommenttia:

  1. Heippa !

    Tosi nätit tossut olet tehnyt ja selkeät ohjeet.. :) tarvitsisin kuitenkin neuvoja kun ajattelin tehdä miehen jalkaan sopivat joko nämä neliö- tai nuo afrikankukka tossut että miten niitä suurennetaan ettei tuu sitte taas liian isot.. Joululahjaksi ajattelin tuttava pariskunnalle tehdä.. :)

    Hyvää joulunalusaikaa.. :)

    T. Tiitu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitoksia! Nuo mun tossut on koolle 41. Jos vielä isommat tarvit, niin virkkaat vain yhden kierroksen lisää (pala suurenee n. 2cm), jos tuntuu että pylväillä koko suurenee liikaa, voit tehdä kierroksen esim. puolipylväillä (pala suurenee silloin vain n. 1cm). Sopivan koon saat varmimmin tekemällä yhden palan ja mallaamalla sen varpaiden päälle, jos pala riittää kulmasta kulmaan varpaiden peitoksi (kuva 2) tossusta pitäisi tulla sopiva... Minulla tuon palan koko on 10cm x 10cm

      Samoin nuissa afrikankukka-tossuissa, lisäät kierroksia tarpeen mukaan.

      Nuo isoäidinneliö tossut istuu paremmin jalkaan ja ovat helpommat tehdä sopivan kokoisiksi :-)

      Poista
  2. Heippa..! Kiitos vastauksesta.. Arvelinkin että neliötä suurentamalla saa isomman kokoiset.. Mutta kannattaako tehdä yksi vai kaksi kierrosta ylimääräistä että saa koon 42-44 kokoiselle jalalle..? Entä sitten kun yhdistää palat niin yhdistetäänkö vain reunimmaisista silmukoista vaiko otetaanko reunan molemmat silmukat mukaan ja yhdistetäänkö ne piilosilmukoin vaiko kiinteillä.. Minkälaiset nuo tossut on käpötellä tuntuuko se sauman kohta ikävälle jalan alla..? Entä noissa afrikankukkatossuissa suurennetaanko sitä pohjaa vaan virkkaamalla sen pohjan ympäri kiinteitä silmukoita..?

    VastaaPoista
  3. Todennäköisesti yksi pylväs kierros riittää, kokeilemalla sen oppii, ja jos mahdollista sovita ensimmäistä palaa.. Itse yhdistin palat vain harsimalla, jolloin otin molemmat reunasilmukat matkaan.. jos oikein herkkänahkainen on niin kyllähän saumat tuntuu, mut itseäni ei ole haitannut!

    Afrikankukissa pohjaa voit suurentaa tekemällä aloitus ketjusilmukoita useamman vaikka 13s jolloin pohja levenee jo valmistuessa ja virkkaa pylväitä ainakin 17 kerrosta niin pituuskin kasvaa. Viimeisen silauksen voi tehdä noilla kiinteillä silmukoilla.

    VastaaPoista
  4. Kiitos sinulle kovasti neuvoista nyt tarvitsee alkaa tekemään nopsasti että kerkeää pukinkonttiin.. :)

    Oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle ja kiitos vielä kerran.. <3 toivottavasti onnistun.. :)

    T. Tiitu

    VastaaPoista